My Story

My Story

 

Impact Scheiding

Op 17-jarige leeftijd zijn mijn ouders gescheiden. Hierdoor is het vertrouwen in mannen moeilijk geweest voor mij. Dit is nog steeds een thema in mijn leven. Na de scheiding stortte ik mij vooral op mijn omgeving in plaats van op mijzelf, om maar niet te hoeven voelen. Het was makkelijker om mij bezig te houden met de problemen van de ander, dan bezig te zijn met mijzelf. Zo kon ik mij verschuilen achter mijn eigen onzekerheden, totdat ik opmerkte dat ik met deze houding mijzelf tekort deed.

Ik voelde een “leegte” van binnen, die ik maar niet kon definiëren. Ik zette mijzelf op nummer twee in plaats van op nummer één. Ik trok de verkeerde relaties aan, waarin ik mijzelf compleet verloor. Hierdoor bleef de vicieuze cirkel ook standhouden met betrekking tot het wantrouwen richting mannen. Hiernaast hopte ik van baan naar baan om mijn ‘life purpose’ te vinden. Ik wist dat ik veel van dansen hield, maar ik dacht dat ik niet goed genoeg zou zijn. Een belemmerende overtuiging die mij tegenhield i.p.v. vooruit hielp.

Bewustwording

Toen ik bewust werd dat ik niet het leven leidde wat ik wilde, ben ik een investering gaan doen in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Wie is Jolien? Wat wil zij echt? Waar wordt ze blij van? Ik kwam er al gauw achter dat mijn droom gehoord wilde worden.
Er zijn twee dingen die mijn ‘inner light’ laten doen shinen en dat is salsa dansen & coachen. Belangrijk in My Story is dat ik op 11-jarige leeftijd voor het eerst Salsa danste in Curaçao. De muziek, het ritme en de bewegingen spraken mij direct aan. Eenmaal teruggekomen in Nederland heb ik bij verschillende dansscholen salsa mogen leren.

Reflectie

Alleen miste ik een stukje reflectie. Door mijn hoogsensitiviteit had ik het gevoel niet echt begrepen te worden in de dansscène, noch in mijn directe omgeving. De volgende opmerkingen kreeg ik te horen: “Je bent te gevoelig. Neem alles toch niet zo serieus. Maak het niet te zwaar.”

Als hoogsensitief persoon (HSP-er) kan ik diepgaand analyseren, waardoor ik vaak meer tijd neem voor dingen, dan anderen dat wellicht zouden doen. Elke HSP’er heeft een eigen karakter. Het is geen ziekte, maar een genetische eigenschap. Echter, heeft onze maatschappij de neiging om dit ‘negatief’ te bestempelen. Zonde, want er zit zoveel kracht in het hebben van deze gevoeligheid. Gevoelige geesten en harten kunnen ons juist helpen bij het verlichten en het verzachten van onze problemen.

Coachen

In het coachen ben ik iemand die heel gevoelig is. Binnen korte tijd leg ik de vinger op de zere plek. Ik heb een holistische aanpak, waardoor ik naar alle lagen kijk van jouw situatie. Ik geloof dat alle antwoorden al in ‘jou’ zitten. Maar je hebt soms iemand nodig die jou door gerichte vraagstelling bij jouw innerlijke kern laat komen. Door dans- en coaching aan elkaar te verbinden wordt je bewust van de verbinding tussen jouw lichaam, hoofd, hart en ziel.

Gezien dansen hand in hand gaat met communicatie vind ik het belangrijk om tijdens de coaching tools mee te geven die zowel vrouwen als mannen kunnen gebruiken om zichzelf te kunnen uiten, zodat hun authentieke ik naar buiten mag komen. Voor mij is het dan ook belangrijk dat ik jou de waarde kan laten zien die jij al in jezelf draagt. Of terwijl: Be your own shining diamond”.

My Story, Mijn Missie

Tijdens het werken aan mijn persoonlijke groei durfde ik steeds beter te luisteren naar mijn gevoel. Het gevoel om salsa dansen te combineren met coaching was zo sterk, dat ik wist dat ik ernaar mocht luisteren. Op dat moment heb ik een switch gemaakt naar vertrouwen. Vervolgens zijn er mensen op mijn pad gekomen om mijn missie te versterken!

Mijn Missie: mensen vanaf 25 jaar coachen middels salsa dansen met als doel persoonlijke ontwikkeling te vergroten, waardoor je het leven gaat leiden waar jij happy van wordt, zonder je doorgaans druk te maken om de mening van anderen.

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een on going story’. Ik geloof dat we nooit uitgeleerd raken. Op het moment dat je denkt iets te weten, staat er alweer een nieuwe uitdaging klaar. En ja, hoe ga je er dan weer mee om? Ikzelf ben dus nog steeds bezig met mijn eigen thema’s. Ik heb een liefdevolle danscoach die mij hier doorgaans in spiegelt. Dit geeft ook wrijving. Soms mag het schuren, zodat ik mijn eigen innerlijke weerstand kan doorbreken. Ik leer dat ik vooral op mijzelf mag vertrouwen. Dit geef ik vervolgens weer door aan mijn klanten.

Overwinning

Mijn overwinning in de opzet van mijn business is doorzettingsvermogen. Mijn wil is groot. Veerkracht en kwetsbaarheid zijn de kwaliteiten die mij bij zijn gebleven in deze reis. Door mijzelf kwetsbaar op te stellen, kan ik zachter zijn naar mijzelf. Ik kan toelaten dat niet alles direct perfect kan gaan en ik kan mensen om hulp vragen. Hierbij is het loslaten van het ‘ego’ een heel belangrijk onderdeel geweest voor de voorzetting van mijn doelen. Ik geloof dan ook in de Wet van de Aantrekkingskracht: willen, denken en voelen moeten op één lijn met elkaar zijn om je dromen te kunnen bereiken.

Hi, Ik ben Jolien.

Wil je kennismaken met mij? Meld je aan voor een 1-op-1 coachingsgesprek via onderstaand formulier en ik neem z.s.m. contact met je op